Irmeli Wasén ja Jari Virtanen

Irmeli Wasén ja Jari Virtanen

Irmelin tehokkaampi tanssitaival alkoi runsaat 10 vuotta sitten Uittamolla Tauno Sulan tanssikursseilla. Motivaatio kursseille menosta syntyi kun eräs tuttava totesi että ei tuossa iässä enää opi tanssimaan jos ei edes tiedä mikä vaihtoaskel on. Sitähän ei viisikymppinen niellyt, vaan piti todistaa että oppii. Tauno antoi takuun, että jos ei yhdellä kurssisarjalla opi niin saa tulla uudestaan, niinpä tuli käytyä lavatanssien alkeet ainakin kolme kertaa. Ja siitä kipinä tanssiin syttyi. Sekahaku perustettiin samoihin aikoihin, Vanhasen Sirkku oli pääasiallisin innoittaja ja ohjaaja. Tuli käytyä aika monella Sirkun tunnilla, aina vaan lisää lajeja, kuvioita ja tekniikkaa.

Jari oli joskus nuoruudessaan käynyt joitakin kursseja, pohjaa siis oli. Tuli joskus käytyä tansseissakin, kuten itsenäisyyspäivän suurtansseissa 2007 Turkuhallissa. Siellä Jari haki Irmeliä tanssimaan ensi kerran ja sitten toisenkin kerran vähän pidemmälle tanssille. Siitä alkoi yhteinen tanssiharrastus ja elämä. Niinpä Jari seurasi Irmelin matkassa myös Sekahaun kursseille. Tuli kokemusta ja varmuutta – joskus takapakkien kera.

Sekahaku kasvoi ja ystäväpiiri laajentui tanssin myötä entisestään – sekahakulaisiin voi törmätä niin Lapin hiihtoladuilla kuin Turun torilla. Toimimme myös järjestyksenvalvojina eri tilaisuuksissa. Sitä kautta olemme ajautuneet muiden tanssipiirien toimintaan, mm. Valasrannan tanssileirille. Kesäisin muut harrastukset – mm. moottoripyörämatkailu, lapsenlapset ja mökkeily – vähentävät tanssiharrastuksiin osallistumista, mutta talvisin pyrimme ainakin pari kertaa viikossa osallistumaan johonkin tanssilliseen toimintaan. Muutenhan ne omat polvet alkavat kangistumaan.

Suoritimme Suselin seuratanssin perusohjaaja-koulutuksen 2013 aikana ja olemme sen jälkeen toimineet pääasiassa Huhkotalolla pareille tarkoitetun ryhmän sekä perinteisten lavatanssien ohjaajana. Omia lempilajejamme ovat tällä hetkellä mm. Rumba, Hidas valssi, Vanha tango, Kävelyjenkka. Uusiakin lajeja on kokeiltu ja hyväksi todettu, esim. West coast swingiä on ihan hauska tanssia nuorempien joukossa. Antti-Ville Heikkilä tehnyt kannustavaa työtä nuorten innoittamiseksi tanssilavoille.

Seuraavat opetukset/ohjaukset:

Ei tapahtumia

Saatat pitää myös näistä...